Tarina

Kahden kuuluisan kirjailijan tytär Helena pitää kuolleen isänsä mainetta yllä; esittää tämän runoja eri tilaisuuksissa ja hellii legendan muistoa. Välit äitiin ovat huonontuneet äidin muutettua Ruotsiin. Helena syyllistää äitiään isänsä hylkäämisestä.

Äiti ja tytär kohtaavat uudelleen Helenan psyykkisen terveyden heiketessä ja selviytyäkseen tyttären täytyy kohdata todellisuus äidin muistelmien kautta. Helena eläytyy voimakkaasti tarinaan ja kuvittelee itsensä äitinsä tilalle.

1940-50 –lukujen värikäs taiteilijaelämä ja uskomaton luovuus kietoutuvat kiehtovasti yhteen intohimoisten ihmissuhteiden ja kirjailijaisän tuhoavan sairauden kanssa. Yhdessä Äiti ja tytär kohtaavat repaleisen menneisyytensä suurimman tragedian silmästä silmään.

Putoavia Enkeleitä pohjautuu Lauri Viidan ja Aila Meriluodon tarinaan, kertoen sen elokuvassa fiktiivisen tyttären Helenan näkökulmasta. Se on tavanomaisia karsinoita kaihtava kahden suuren taiteilijan voimakas rakkaustarina, nuoren tytön kasvutarina ja aikalaiskuvaus.

Se näyttää mahdollisen maailman ja näkemyksen siitä, miten asiat olisivat voineet tapahtua tarinan esikuvien välillä. Se ajaa kuitenkin korkealta ohi kaikkien näköispatsastelevien taiteilijaelokuvien. Harkituista kuvista ja tunnelmista sekä kertomuksen kahdesta eri aikatasosta rakentuu monisäikeinen ja yllättävä draama, joka lähestyy kohteitaan lämmöllä ja kunnioituksella.

Käsikirjoittajat

Sami Parkkinen

Kirjailija Sami Parkkinen on syntynyt Helsingissä vuonna1962. Hän on julkaissut yhdeksän proosateosta. Lisäksi hän on kirjoittanut mm. näytelmiä, näytelmäsovituksia ja elokuvakäsikirjoituksia sekä kääntänyt n. 40 näytelmää, joita on esitetty lähes kaikissa tärkeimmissä teattereissamme. Palkintoihin ja ehdokkuuksiin lukeutuvat mm. Nuoren Voiman Liiton sekä Gummeruksen palkinnot, Finlandia-ehdokkuus ja Valtion 5-vuotinen Taiteilija-apuraha.

Heikki Huttu-Hiltunen

Heikki Huttu-Hiltunen (1960 ) on helsinkiläinen elokuvaohjaaja. Hän on myös tehnyt lukuisia tv-töitä sekä kirjoittanut käsikirjoituksia, näytelmiä ja kuunnelmia. Huttu-Hiltusen elokuvia on esitetty ja palkittu kansainvälisillä festivaaleilla.